
שר הכלכלה אלי כהן: נקצה 110 מיליון שח בשנה הקרובה למיזמי פודטק בקריית שמונה ובגליל העליון. בשנה הקרובה יקומו בקריית שמונה פארק פודטק, מתחם מיקרו תעשייה, מכון חדנות למזון וייתנו לחברות את האפשרות לפתח את מזון העתיד. שלום זיידלר יו"ר חברת ויסוצקי חשף כי בשנה הקרובה יחלו שיתופי פעולה עם מיגל ותל חי לפיתוח מוצרים חדשים, וכי ויסוצקי בוחנים בימים אלה הקמת מרכז חדשנות ופיתוח בגליל העליון
פורסם: 4.7.18 צילום: יח"צ
באירוע להשקת קהילת החדשנות במזון שנערך בקריית שמונה , בהשתתפות כ60 חברות המזון הגדולות בישראל, ועשרות סטארטאפים בתחומי הפדוטק, הכריזו היזם, יור jvp אראל מרגלית , יחד עם משרד הכלכלה, מעו"ף ועמותת 8200 על הקמת מאיץ עסקי, ראשון מסוגו בקריית שמונה ובגליל העליון ובכך למעשה יהפוך למאיץ הצפוני ביותר בישראל. המיזמים הנבחרים יקבלו השקעה של מיליוני שקלים.
המאיץ ישמש פלטפורמה ליזמים מהגליל משלב הרעיון ועד שלב פיתוח והקמת הסטארטאפ. בלי הצורך לעבור למרכז. 6 המיזמים שיבחרו יזכו לליווי מקצועי כולל שירותים עסקיים , משפטיים , שיווקים וחיבור ישיר למשקיעים מהארץ ומהעולם.

הכנס חלק מיוזמה של משרד הכלכלה, אראל מרגלית וראשי הרשויות בגליל להפיכת האזור למוקד חדשנות בינלאומי בתחום הפודטק, נועד לחשוף את חברות המזון לתמריצים הרבים וההטבות היחודיים המוצעים כעת לחברות מזון אשר יקדמו חדשנות ופיתוחי מזון חדשים.
ראש עיריית קריית שמונה ציין כי "כל החברות ואנשי תעשיית המזון המובילים בארץ שהגיעו אלינו לקריית שמונה והחלטות הממשלה שהשגנו לאחרונה בעמל רב, יוצרות מפנה היסטורי עבור העיר קריית שמונה ועבור הכלכלה הישראלית. אני שמח שעברנו ממחאה ליוזמה. העובדה שנציגי 64 חברות מגיעים לעיר מתוך הזדמנות עיסקית ולא מתוך הזדהות עם כאב או כדי לתרום – מעידים על המהפך שעברה העיר קריית שמונה. החיבור בינינו לבין המגזר הפרטי-העיסקי הוא חיבור מנצח ובעתיד כולם ירגישו זאת".

אראל מרגלית (משמאל)עם ראש העיר קריית שמונה ויור רשות החדשנות עמי אפלבאום
"החיבור בין אתגרים עולמיים, החקלאות והחדשנות הישראלית מייצרים קטגורייה חדשה בהייטק העולמי", טוען אראל מרגלית המקדם בשיתוף שר הכלכלה יוזמה להפיכת הגליל העליון למוקד חדשנות עולמי בתחום האגרו-פוד טק, "התפקיד שלנו יהיה לחבר את כל השחקנים , האקדמיה, החברות הרב לאומיות והיזמים תחת פלטפורמה אחת לקדם שיתופי פעולה במטרה להפוך את ישראל והגליל העליון למוקד חדשנות עולמי בתחום המזון".
יו"ר רשות החדשנות, ד"ר עמי אפלבאום הציג את מגוון המענקים המוצעים היום לחברות מזון מסורתיות להטמיע טכנולוגיות וחדשנות וציין כי אזור הגליל שנמצא במדד פריפריאלי 1-4 נמצא בראש סדר העדיפויות ולכן חברות מזון מסורתיות צריכות לנצל ההזדמנות כדי להתפתח טכנולוגיות.
המכללה האקדמית תל-חי ומכון המחקר מיגל, אשר חתמו לאחרונה על הסכם סינוף ביניהם, יהוו את הגוף האקדמי והמחקרי המרכזי אשר ילווה את הפעילות הענפה של תחום הפוד-טק בגליל. נשיא המכללה פרופ' יוסי מקורי אמר באירוע: "לתל-חי ומיגל מומחים בעלי שם, בתחומי הביוטכנולוגיה, החקלאות, המזון והתזונה שיוכלו לתרום רבות לפיתוחו של תחום הפודטק בגליל. אנו מחכים לקול הקורא שיצא לקראת הקמת מכון המזון, שתוקצב ע"י הממשלה ב- 21 מיליון ש"ח, מכון זה יוביל קדימה את תעשיית המזון בארץ ויתרום לחיזוק הקשר בין האקדמיה והתעשייה. מנכ"ל מכון המחקר מיגל, אבישי לוי ציין כי, כמכון מחקר מדעי יישומי, מיגל ומו"פ צפון מפעילות טכנולוגיות מתקדמות בתחומי החקלאות, המהוות בסיס חשוב לתעשיית הפוד-טק. עוד הוסיף לוי: "לגליל יתרונות רבים, אך לצידם גם אתגרים לא מעטים, עלינו לפעולה מהר, חזק ובצורה מקצועית."

Tags: אחריות חברתית אסטרטגיה חדשנות טכנולוגיה יזמות כלכלה תרבות ארגונית