
על Geo-Fence כתופעה וכיצד עסקים משתמשים באפליקציה הזו כדי לקדם את עסקיהם
פורסם: .5.515 צילום: shutterstock
מוכרת לכולנו התופעה של הכפרים למרגלות הרי געש פעילים ואנחנו שואלים את עצמנו, למה הם ממשיכים לגור שם כאשר סכנת הכחדה מרחפת על ראשם?
מוכרת גם התופעה שהולכת ומתחזקת של חדירת האמצעים הטכנולוגיים אל תחום הפרטיות שלנו והעובדה שאנחנו חשופים להם וצנעת הפרט נשארה בחיינו כמושג מופשט.
כמו התושבים לרגלי הר הגעש, גם אנחנו מפוחדים. בניגוד להם, הפחד מוביל אותנו לחפש דרכים להגנה…..אך, בפועל, במקביל עושים את ההיפך. הסקרנות והנוחיות הקשורים למידע הזורם אלינו מהאמצעים הדיגיטליים מדרבנים אותנו ללחוץ על הכפתור "אשר" בטלפון או במחשב ולאשר לספקים להמשיך ולשלוח אלינו מידע.
ואז, כאשר אנחנו נכנסים לקניון או למרכז מסחרי אחר, או סתם הולכים ברחוב ופתאום מגיע אלינו sms ובו הצעה הקשורה למקום המצאנו, אנחנו מתפלאים: "איך הם יודעים שאני כאן?".
אני זוכר שבפעם הראשונה שזה קרה לי, לפני מספר שנים בהיותי בחו"ל, ממש נכנסתי לחרדות. שלחתי הודעה לחבר בארץ ובתשובתו הוא כתב "אתה יושב בבית הקפה (נקב בשמו) שהכי אהוב עלי במדריד". שם הבנתי שהמלחמה שלי על פרטיותי היא מעשה דון קישוטי והפסקתי להילחם.
ולמה כל ההקדמה הזו?
כדי לספר על התופעה הנקראת Geo-Fence וכיצד עסקים משתמשים באפליקציה הזו כדי לקדם את עסקיהם.
"גיאו-פנס" מגדיר וירטואלית תיחום של אזור פיזי שבהכנסנו אליו, מופעלת אפליקציה ששולחת לנו מסרים לטלפון.
האפליקציה פותחה בעקבות הנתון מטעם גוגל שלפיו – % 40 מהחיפושים בגוגל מתייחסים למה שקרוי local searches . ואם כך הוא, הרי שיש לסייע לצרכנים למצוא את מבוקשם במהירות ובנוחות.
וכיצד זה מתבצע? מחזיק הטלפון, בהיכנסו לאזור המוגדר, שיכול להיות בסדר גודל של עיר, אזור מסוים בעיר, סביבה מסחרית, קניון, רחוב קניות וכד', ומפעיל חיפוש באינטרנט, מזוהה ומתחיל לקבל מה שקרוי Push Notifications מטעם בעלי העסקים שבסביבה. יש אפליקציות שאף מכוונות את הלקוח אל הספק בעזרת שימוש ב –GPS של הטלפון.
הטכנולוגיה המופעלת אף קיבלה כינוי הולם: SoLoMoCo (Social, Local, Mobile and Commerce . המשתמש חייב שתהיה לו בטלפון אפליקציה מתאימה, דומה לאפליקציות לסריקה. כדי להימנע מקבלת מסרים רבים, ישנם בעלי עסקים אשר מנצלים את האפשרויות ליצור אפליקציה של העסק (בתוכנות חינמיות) ומבקשים מלקוחותיהם להוריד אותה כדי לקבל באמצעותה הצעות וחידושים.
אחת הסיבות לאמץ דרך זו היא כדי למנוע ממתחרים, כאשר האפליקציה פתוחה לכל, לשלוח גם מסרים מתחרים.
ל"גאו פנס" יש גם שימושים המתאימים גם לסביבה הביתית והמשפחתית. לדוגמא: אפשר להגדיר אזור מסוים בעיר, כמו מתחם בילויים מפוקפק, שאליו אנחנו לא רוצים שבתנו הצעירה תיכנס. כאשר היא חוצה את הגדר הוירטואלית, היא תקבל הודעה מאבא שיזכיר לה שהוא יודע שהיא עשתה דבר אסור.
לחילופין, אם "נשים" את הגדר במרחק מוגדר מהבית, בחצייתה, בעודנו במכונית, אורות הכניסה לבית ידלקו ודלת המוסך תתרומם……אפשר גם להדליק את הדוד בבית……
בעלי מקצוע אומרים שכל אחד יכול להוריד את האפליקציה ולהגדיר לעצמו את גבולות הגדר הוירטואלית ולהטמיע מסרים.
האמת, טרם ניסיתי, אבל נחשפתי ל"נודניקיות" של התופעה ( בטכנולוגיה קצת שונה ) בתערוכות בחו"ל, כאשר מציגים סימנו לעצמם את הגדר שלהם ובכל פעם שעברתי אותה, הטלפון החכם שלי קיבל הודעה.
עד מהרה, נאלצתי לסגור אותו.
אם יש כאלה שמשתמשים כאן באפליקציה, נשמח אם ישתף אותנו בחוויה.
- הכותב הוא מחבר הספר "תערוכות- 1440 דקות של הצלחה או כשלון"
http://www.itex.co.il/ShoppingCart.aspx
Tags:
חדשנות
טכנולוגיה
מכירות
שיווק
תערוכות