
המלצות משותפות של אלי שור מיקב הכורמים ( היקב הוותיק ביותר בארץ מאז 1848 הממוקם בהרי ירושלים) ושל הגבנים ממחלבת צאלה וממחלבת בארי- על השילוב של יינות וגבינות לחג השבועות – הכל תוצרת ישראל, הכל כחול ולבן. המומחים טוענים כי צריך לצאת מהקיבעון שבו רק יין לבן מתאים לגבינות ולהתאים את היינות לטעמים של הגבינות- לראות מה "מקפיץ" את הגבינה, מה נותן לה מקום וכו'
פורסם: 6.6.16 צילום: יח"צ
נהוג לחשוב שגבינות ומוצרי חלב הולכים רק עם יין לבן. ובכן, בימים של שבירת חוקים וכללים- בימים שהקינוחים שלנו הוא לאו דווקא מתוק אלא מלוח, יין אדום ורוזה יכולים וצריכים לחזור לשולחן בחג השבועות הקרוב. אלי שור והיינן פטריק חבובו מייקב הכורמים, היקב הוותיק ביותר בארץ (מאז שנת 1848) חברו לגבנים דגן פלג ממחלבת בארי ולגבנית צאלה גורודונצי'ק ממחלבת צאלה הממוקמים בצפון הנגב לשיתוף פעולה והתאמת היינות של היקב הישראלי לגבינות הישראליות לחגיגת שבועות חלבית עם תוצרים מקומיים.
רותם בסגנון רבלושון, של מחלבת בארי "זאת גבינה בשלה בסגנון צרפתי שמתאימה לפלטת גבינות קינוח, אך מצוינת גם בחימום בתנור כתוספת לסלטים בזכות הארומה והחריפות העדינה שלה" אומר דגן פלג הגבן של מחלבת בארי. "לגבינה דומיננטית שכזאת, צריך לשתות עם יין בעל גוף עמוק שיכול להכיל את הטעמים של הגבינה ולא להשתלט עליה" אומר אלי שור מיקב הכורמים, ומוסיף "אנחנו ממליצים לגבינה בעלת נוכחות לצרף את הפטי וורד- שידוע בגופו העמוק ובטעמים שמלווים נהדר חריפות"
סחף בסגנון מנצ'גו– של מחלבת בארי היא גבינה קשה בסגנון ספרדי. "תהליך העבודה על הגבינה לוקח כחצי שנה ועד שנה", מסביר פלג הגבן, ומוסיף "אנחנו מצפים את הגבינה בשמן זית דבר שהופך אותה לקשה ולטעמים עמוקים שמתאימים מאוד לשתייה חריפה" שור מהכורמים מוסיף ואומר כי הגרסה החדשה של יין הקונדיטון עם ה- 18 אחוזי אלכוהול מתאים מאוד לגבינה "הטעמים החזקים של שניהם משתלבים ולא מאיימים האחד על השני. הקונדיטון מתובל בברנדי, סילאן תמרים ותבלינים ומתכתב בצורה מושלמת עם הגבינה שזכתה במקום הראשון בבקטגורית גבינות ספרדיות בתחרות גבינה 2009 בישראל.
"רות"- סנט מור עם פחם של מחלבת צאלה "מדובר בגבינה חצי קשה בעלת אחוז שומן גבוה" אומרת הגבנית צאלה גורודונצי'ק בעלת המחלבה ומסבירה "הגבינה מתאימה מאוד למגש הגבינות בזכות העטיפה הקשה והתוכן הרך. הפחם מעניק טעמי אדמה עמוקים" אומרת. שור מיקב הכורמים מסביר "לגבינה שכזאת שמשאירה טעמים עמוקים ומשמעותיים בחלל הפה בזכות אחוזי השומן שלה צריך לשתות עם יין לבן ויבש כמו ריזלינג שמנקה את חלל הפה מטעימה לטעימה. לאנשים שפחות מתחברים לטעמים חזקים אני ממליץ להוסיף סודה, קרח ופרי ליין ולהפוך אותו למשקה "שפיץ" מרענן".
אודות יקב הכורמים: בהרי מדבר יהודה, קרוב אל הנחלים קדרון ואוג במרכז מישור האדומים ובמרחק קצר מירושלים נמצא יקב הכורמים. היקב שתחילת דרכו בשנת 1848 במרתף בית המשפחה ברובע המוסלמי בעיר העתיקה בירושלים. היקב מייצר שני סדרות של יינות זניים ושני סדרות של יינות גנריים ונגישים, וממשיך בשיטות הייצור הקלאסיות של ייצור יינות מתוקים ומיושנים, יינות קינוח ותירוש ענבים טבעי 100% בשיטת הסבא ובאיכות הטובה ביותר.
אודות מחלבת בארי: מחלבת "בארי" בקיבוץ בארי, מציעה מבחר ומגוון גבינות חלב בקר המיוצרות בעבודת יד. מפרות הנמצאות באזור כפרי רגוע ושלו, נהנות מאויר צח, מזון המיוצר במקום, רפתות מרווחות ללא רעש סביבתי ונטולות לחץ. התוצאה חלב עשיר בטעם וארומה. מזג האוויר בנגב מאופיין בימים חמים ולילות קרים, המעניקים לחלב את אופיו המיוחד.
אודות מחלבת צאלה: מחלבת צאלה הוקמה ע"י אמנון וצאלה לאחר שהחליטו להקים את ביתם בחווה בודדים בצפון הנגב. במקביל להקמת דיר החלב, יצאה צאלה לקורסים לייצור גבינות ולגידול כבשים, ואת החומר הנלמד יישמה בבית, בסירים, על הכיריים במטבח. כאשר הבשיל הרגע פתחו את המחלבה לקהל. הגבינות המיוצרות במחלבה נעשות בתהליכים מסורתיים ידניים, בפס ייצור קטן יחסית, ללא תוספת של חומרי שימור.
בחג שבועות, מחלבת צאלה פתוחה לקהל הרחב ומציעה סיורים מודרכים בדיר, סדנאות להכנת גבינות, טעימות גבינות, מופע יווני ועוד.
את הגבינות המוזכרות בכתבה ניתן להשיג באתר הקניות "דרום אדום מרקט": האתר הינו יוזמה חדשנית של מפיקי פסטיבל "דרום אדום" יחד עם העסקים מצפון הנגב אשר הולידה את "דרום אדום מרקט", אתר קניות חדש, בו ניתן למצוא את מיטב התוצרת המקומית ביניהם: פריטי אופנה, עיצוב ואמנות, תכשיטים, אקססוריז תוצרת חקלאית וגם צימרים, סדנאות ועוד. לרכישה: www.daromadomarket.co.il
Tags: יין מורשת מכירות שיווק תרבות ארגונית