
כל מנהל או עובד, שמזניח את בריאותו ואת משקלו, למעשה פוגע ביכולותיו להיות עירני, חד ויצירתי יותר
צילום: shutterstock פורסם: 10.7.14
ימי המונדיאל הסתיימו, אבל הסימנים עדיין כאן. במהלך היום אחרי לילות של צפייה במשחקים פגשת עמיתים לעבודה ולקוחות טרוטי עיניים, שסממני הפיצה, הפיצוחים והבירות כבר ניכרים על בטנם. תרבות הצפייה במשחקי המונדיאל הביאה עימה ביתר שאת את תרבות הזלילה הבלתי מבוקרת.
ישראל, כמו שאר העולם המערבי, סובלת מעלייה מהירה בשכיחות ההשמנה ומחלות הנובעות מכך. ארגון הבריאות העולמי הרי הכריז כבר על תופעות אלה כמגיפות. כיום בישראל לפחות 500,000 חולי סוכרת ומספר דומה של חולים עם סוכרת סמויה, הנמצאים בסיכון לסיבוכי המחלה.
עד לאחרונה גם השתייכתי לאותה קבוצה. ניתן לומר כי בתפקידי האחרון כמנכ"ל חברת ההסעדה של קבוצת ISS, ייצגתי נאמנה את ה'טייטל' שלי:
אתה מוצא את עצמך עובד שעות רבות ואוכל ללא שיקול דעת. תחושת הכבדות הפיסית משפיעה, גם אם לא תודה בכך, על התנהלותך האישית והמקצועית. אתה משלה את עצמך ומושך זאת משבוע לשבוע. ברגע אחד של שיחה כנה עם עצמך אתה מבין עד כמה, מעבר לבריאות ולחייך האישיים, ישנה גם חשיבות יתרה למראך ויציבתך אל לקוחות, ספקים ועובדים. כשהעמקתי לחשוב, הבנתי שכל מנהל או עובד, שמזניח את בריאותו ואת משקלו, למעשה פוגע ביכולותיו להיות עירני, חד ויצירתי יותר.
במהלך התקופה שניהלתי את חברת ההסעדה, שיתפנו פעולה עם פרויקט "שני ללא בשר", שמובילה בארץ בהצלחה רבה מיקי חיימוביץ' וחשפנו אותו בהצלחה בפני לקוחותינו. החשיפה לפרויקט ובכלל לעקרונות התזונה הנכונה, שהטמענו בשנים האחרונות בחברה, השפיעו עלי. השכלתי להבין שאיני יכול, מצד אחד להפוך עשרות אלפי לקוחות לבריאים יותר, ומן הצד השני לחטוף עוד קרואסון בישיבה.
המינוי לתפקיד מאתגר חדש, נתן לי את הדחיפה. החלטתי לשמור על עצמי, על מי שהייתי תמיד: נמרץ, גמיש, מלא באנרגיות. רגע האמת שלי הגיע. התחלתי, ולא בקיצוניות, לחזור להקפיד על תזונה מאוזנת, דלה בשומנים ובפחמימות פשוטות. שילבתי צעידה של פעמיים בשבוע. הורדתי כבר כ-13 קילוגרמים. כיום אני נראה ומרגיש אחרת לחלוטין. ירדתי ברמת המתח והעייפות. אני שולט בקלילות בסדר היום הצפוף שלי ונהנה מסיפוק רב מאורח החיים החדש שלי ויכולתי לשלוט בפי.
ללא פנאטיות, ויתור לגמרי על אבות מזון או מוצרים מסויימים. גם ללא צמחונות או טבעונות. רק הגיון ואיזון. לאכול בריא וטעים. החוכמה להרכיב תפריט על פי ההעדפה האישית ובהתאם לתקציב הקלוריות המותר. מאכל עשיר בקלוריות בא בחשבון במקום מאכלים או ימי תזונה אחרים. ממש כמו בניהול תקציב של עסק או תקציב אישי.
כיום אני יודע שהחזרתי לעצמי אנרגיה ורעננות. תגובות הסובבים אותי מרוממות רוח ומעניקות לי חיזוקים. זה תענוג לדעת שעשיתי את המעשה הנכון ומעניק לי יכולות לרוץ קדימה ולהוציא מעצמי עוד ועוד. כיום אני משוכנע שתפקיד ניהולי מחייב שבעתיים לשמור על גזרה נכונה ועל בריאות מיטבית. זהו חלק מדרישות התפקיד.
חבריי אוהדי הכדורגל, והבירות, אף פעם לא מאוחר: במחצית, בין גול לגול, תקדישו לרגע קטן מחשבה לנזק שאתם גורמים לעצמכם. אולי דווקא הקיץ הזה יהווה תפנית ותפיקו עבורכם 24 שעות ביממה של רווח: עם עצמכם, בבית ובמקום העבודה. הניצחון כאן מובטח!
* רן כצמן – סמנכ"ל הפיתוח העסקי וטיפוח הלקוחות – קבוצת ISS ישראל– הקבוצה הגדולה בארץ לאספקת שירותים לארגונים ועסקים. הקבוצה נבחרה לאחרונה לרשימת מאה החברות שהכי טוב לעבוד בהן מטעם BDI
Tags: טיפים ניהול שירות