
בין אם פוטרתם או התפטרתם, ייתכן מאוד כי אתם מרגישים חוסר וודאות ואף בלבול. מצב זה, על אף היותו רגיש מאוד (אין הכנסות, חוסר ביטחון לגבי העתיד…), מאפשר לכם לעצור רגע, לנשום עמוק ולתכנן את העתיד העסקי שלכם
צילום: shutterstock
השנים האחרונות אינן קלות עבור הנפשות הפועלים בשוק העבודה. ארגונים רבים פיטרו ועדין מפטרים עובדים, חברות אחרות מקפיאות את הגיוס ותפקידים שנהנו בעבר ממשכורות נאות מדווחים כיום על ירידה בשכר.
אנשים רבים עובדים בעבודות שאינן מעניינות אותם כלל, ובכל זאת מחליטים להישאר לעבוד מסיבות שונות (ביטחון כלכלי, רצון לשמור על דימוי אידיאלי מצליח, פחד מאי וודאות…), אך פעמים רבות פיטורים יכולים להיות הדבר הכי טוב שיכול לקרות.
בין אם פוטרתם או התפטרתם, ייתכן מאוד כי אתם מרגישים חוסר וודאות ואף בלבול. מצב זה, על אף היותו רגיש מאוד (אין הכנסות, חוסר ביטחון לגבי העתיד…), מאפשר לכם לעצור רגע, לנשום עמוק ולתכנן את העתיד העסקי שלכם.
אז מה עושים?
קודם כל מבינים שהמצב הינו זמני בלבד, ובמקום להסתער על לוח מודעות הדרושים דווקא מורידים רגל מהגז ומתחילים לחשוב מעבר לתפקיד האחרון.
המטרה היא להבין מי אנחנו באמת רוצים להיות (לא מי שאמא ואבא אמרו לנו, לא מי שהחברים מצפים שנהיה).
שאלות שיכולות לעזור:
במה אני טוב/ה?
מה מרגש אותי?
מה אני עושה בזמני הפנוי גם אם לא משלמים לי?
לאורך השנים תמיד אמרו על שאני טוב/ה ב…
תשובות לשאלות הנ"ל מאפשרות הבנה של תחום העיסוק שבאמת מעניין אתכם, ויכול להיות הכיוון הנכון עבורכם. כיוון שבו היכולות שלכם יבואו לידי ביטוי במקום הנכון ביותר עבורכם.
שאלה נוספת שחשובה מאוד עבורכם תהיה: מדוע חשוב לי לעסוק בתחום זה?
תשובה זו תחשוף את המנוע האישי שלכם, את השאיפה שלכם להגשים את כל הפוטנציאל שבכם. ככל שהתשובה שלכם תהיה גדולה מרק תועלת אישית כך תוכלו לזמן משאבים רבים יותר לעזרתכם.
לאחר שעניתם על מי אתם רוצים להיות ומדוע, כדי להקדיש זמן ולענות על שאלה מהותית:
מהי הצלחה עבורכם?
אנחנו חיים במדינה שמאופיינת על פי אמות מידה מערביים. במידה ואתם לא תגדירו בדיוק מהי הצלחה, אז ברירת המחדל שלכם תהיה: כסף, תפקיד בכיר, רכב חדש ובית גדול.
ייתכן ועבורכם הצלחה היא לבלות לפחות שעתיים ביום עם הילדים, לעסוק בתחביבים ועוד… הכי חשוב שתגדירו מהי בשבילכם.
אוקי, עכשיו נוריד את כל המחשבות הללו לרמת ביצוע.
בטח כבר זיהיתם פערים כלשהם בין מי שאתם רוצים להיות ובין מי שאתם כיום- מצוין.
"אף פעם לא מאוחר להיות מי שאתה באמת רוצה להיות, עצמך"
את הפערים הללו סוגרים בעשייה מאסיבית.
אם הפער נובע מכך שהתחום חדש עבורכם ואינכם בקיאים בו כלל- אולי כדי לשאול חברים ומשפחה האם הם מכירים אדם שעוסק בתחום. אדם זה יוכל לפרוש לפניכם יתרונות וחסרונות, לתת לכם נקודת התחלה ולעזור לכם כמנטור בדרך החדשה.
אם הפער נובע מכך שיש פער בין הידע המקצועי שלכם לידע הנדרש- אולי כדאי לבדוק קורסים, השתלמויות וסמינרים בהם תוכלו להשלים פערים ולצאת עם כלים מעשיים.
פיטורים יכולים להיות שלב מאתגר מאוד עבור כל אחד, אך עם מחשבה, פעולה והתמדה אפשר להפוך את המצב להזדמנות נהדרת. קחו את חייכם בידיים שלכם, תדאגו שהסביבה הקרובה תתמוך בכם וצאו לפרק חדש בדרך שלכם.
*מאמן עסקי למנהיגות ומצוינות, מומחה לשיווק, מרצה ומנחה סדנאות בתחום השיווק והאימון העסקי,מנהל הבלוג BrandAd וכותב קבוע בבלוגים נוספים בתחום העסקי, בעל תואר שני במנהל עסקים. נדב היה בעבר מנהל מותג Gillette) P&G) בישראל, קפריסין ומלטה.
לפעמים כל מה שאנשים צרכים הוא ניצוץ של השראה, שיאפשר שינוי חיובי בחייהם
Tags: בחירות ניהול משאבי אנוש פיטורים פיתוח אישי