
בסקר אודות הרגלים פיננסיים של דור ה – Y בישראל שנערך ביוזמת Visa אירופה ופלטפורמת הבלוגרים MaVeze.co.il ובפיקוחה של חברת נילסן עולה כי הצעירים בישראל מאמינים שלדיגיטציה בעולם הבנקאי תהיה השפעה רבה על הדרך שבה הם מתנהלים כלכלית. 74% מהנשאלים משתמשים באפליקציות הבנקים וכרטיסי האשראי השונות, לניהול תקציב. 48% מכלל הנשאלים אינם מסתייעים בתמיכה כלכלית של המשפחה
פורסם: 15.1.15 צילום: shutterstock
פחות ממחצית מצעירי ישראל בגילאי 20-35 מרגישים בעלי ידע בהתנהלות פיננסית נכונה. רוב הנשאלים, בעיקר אקדמאים, מאמינים שהדיגיטציה בעולם הבנקאי תשפיע בצורה רבה על ההתנהלות הפיננסית שלהם, אך מרביתם עדיין בודקים את חשבון העו"ש שלהם רק אחת לחודש, כשאחוז גבוה מהם עושה זאת באמצעות שימוש באפליקציות השונות לניהול תקציב, שמציעים חברות האשראי והבנקים.
עובדות אלה עולות מסקר ביוזמת Visa אירופה, שנערך בזירת הבלוגרים של דור ה-Y בישראל www.Maveze.co.il במסגרת תוכניתה הכלל ארצית לחינוך פיננסי – "הכסף שלי ואני", ובפיקוחה של חברת הסקרים נילסן. בסקר השתתפו 301 צעירים בגילאי 20 עד 35 מכל רחבי הארץ.
מנכ"ל Visa אירופה בישראל, עודד סלומי: "במסגרת מעורבותנו בקהילה אנו מפעילים מזה שלוש שנים תוכנית המעניקה כלים מתאימים לניהול בסיסי של הכסף. הסקר המתפרסם היום, מציף עוד יותר את הצורך של הדור הצעיר בישראל לקבל כלים נוספים להתנהלות פיננסית וניהול תקציב שוטף".
עוד עולה מהסקר:
*63% מקרב הנשאלים, ביניהם 68% אקדמאים, צופים כי לתהליך הדיגיטציה של הבנקים תהיה השפעה רבה והוא אף יחולל שינוי בדרך שבה אנחנו מתנהלים כלכלית
*אין הבדל משמעותי בין המגדר, רמת ההשכלה ורמת ההכנסה בקרב אלו שרואים בתהליך הדיגיטציה יוזמה מבורכת וקידמה טכנולוגית אדירה שתאפשר התנהלות פיננסית נבונה ומושכלת.
*75% מהנשאלים משתמשים באפליקציות המוצעות ע"י הבנקים וחברות האשראי, ביניהם 87% נשואים ו83% בעלי הכנסה הגבוהה מהממוצע
*43% מבין הנשאלים בודקים את חיוב האשראי שלהם פעם בחודש (עם קבלת הפירוט החודשי), 37% בודקים אותו פעם בשבוע, 2% מכלל הנשאלים השיבו כי לא בודקים אף פעם את חיובי האשראי
*55% בודקים את חשבון העו"ש שלהם בתדירות גבוהה (3 פעמים ומעלה, בחודש), 58% מביניהם, אינם מתגוררים עם ההורים
*48% מכלל הנשאלים אינם מסתייעים בתמיכה כלכלית של המשפחה. 32% מסתייעים במידת מה של תמיכה כלכלית מהמשפחה, 15% מקבלים מההורים תמיכה שאינה כספית (דיור, מזון וכו') ומרבית תקציבם של 5% בלבד, מתבסס על תמיכה כספית מההורים.
* 23% מהנשאלים השיבו כי יוצאים לבלות בממוצע 3 פעמים בשבוע, מתוכם 25% אקדמאים ו-15% בעלי השכלה תיכונית ומטה
*53% מקרב הנשאלים מוציאים בממוצע 150 ₪ בכל בילוי. 61% מתוכם גברים, 62% בעלי השכלה תיכונית ומטה. רק 4% מכלל הנשאלים מוציא סכום של 300 ₪ ומעלה
אודות תכנית "הכסף שלי ואני"
הכסף שלי ואני היא תכנית העשרה, המקנה מיומנויות שימוש בכסף, במטרה לטפח תרבות צרכנית עצמאית, ומשכילה מבחינה כלכלית. התכנית מאפשרת להכיר בחשיבותה של התנהגות כלכלית שקולה, לצד מודעות לקיומן של הזדמנויות פיננסיות, ולרכוש כלים לקבלת החלטות מושכלות המאפשרות לפעול בשיקול דעת ובאחריות.
תכנית "הכסף שלי ואני" פותחה עבור נציגות Visa אירופה בישראל, על ידי קבוצת אורין-שפלטר, קבוצת ההשכלה הפיננסית המובילה בישראל. עם אנשיה נמנים כלכלנים, רואי חשבון, מנהלי כספים, יועצי השקעות, עורכי דין, מנהלי חדר מסחר, מנהלים ויועצים פנסיוניים וסוכני ביטוח. התוכנית פועלת בישראל כחלק מפעילותה של Visa אירופה בישראל, לחיזוק קשרי הקהילה ובמטרה לתרום לכלכלה ולפיתוח חברתי, דרך תמיכה קהילתית ואחריות תאגידית.
אודות Visa אירופה
Visa אירופה עוסקת בטכנולוגיית תשלומים ונמצאת בבעלות בנקים-חברים וספקים אחרים של שירותי תשלומים מ-37 מדינות ברחבי אירופה. החברה פועלת בחזית הטכנולוגיה כדי ליצור שירותים ותשתית המאפשרים למיליוני צרכנים, עסקים וממשלות באירופה לבצע תשלומים אלקטרוניים. חברי Visa אירופה אחראיים להנפקת כרטיסים, להרשמת בתי עסק ולקביעת העמלות עבור הלקוחות ובתי העסק. ויזה היא הסולקת הגדולה ביותר באירופה עם 16 מילארד טרנסאקציות בשנה, 1,580 עסקאות לשנייה בזמן שיא.
ברחבי אירופה ישנם 500 מיליון כרטיסי Visa, כאשר אירו 1 מכל הוצאה בסך 6.50 אירו באירופה מחויב בכרטיס Visa. ההוצאה הכוללת בכרטיסי Visa מסתכמת ב-2 טריליון אירו שנתי, כאשר ההוצאה בנקודת המכירה מגיעה ל- 1.4 טריליון אירו .
מאז שנת 2004, שימשה Visa אירופה כחברה נפרדת מחברת Visa Inc.. Visa אירופה היא חברה שהתאגדה בבריטניה, עם רישיון בלעדי שאינו מוגבל בזמן ולא ניתן לביטול באירופה. שתי החברות פועלות בשיתוף פעולה כדי לאפשר תשלומי Visa גלובליים בלמעלה מ-200 ארצות ואזורים. ישראל מהווה חלק מפעילות Visa אירופה.
לקבלת מידע נוסף, בקרו באתר www.visaeurope.com
Tags: יזמות כלכלה פיננסים פיתוח אישי תרבות