בית הספר הרב תחומי עמל הולץ חיל האוויר, חברת מקורות חברת המים של ישראל והמכון הישראלי לערים חכמות ישתפו פעולה במסגרת הפרוייקט האירופי ECOSTEAM. השותפות מחו"ל הן: איטליה אחראית על אנרגיה, יוון אחראית על התחבורה, קרואטיה אחראית על מחזור חכם, ישראל תהיה אחראית על המים
צילום: יח"צ
מטרת פרויקט ECOSTEAM לפתח חינוך חכם לקיימות להגנת הסביבה במיוחד לאור משבר האקלים. במסגרת התוכנית, ישראל תוביל את נושא המים. משתתפי הפרויקט בית הספר הרב תחומי עמל הולץ חיל האוויר ושותפיהם עמותת המכון הישראלי לערים חכמות וחברת מקורות, יפעלו ביחד כאשר תלמידי כיתה ט' בשנת תשפ״ד ילמדו בסמסטר הראשון על אתגרי המים בעידן הנוכחי. מומחי חברת מקורות יעבירו להם את המידע על האתגרים המרכזיים במשק המים בעידן של שינוי אקלימי קיצוני. התלמידים יתמקדו באתגר שיעניין אותם, יעמיקו בו ויפתחו פתרונות חכמים לשימוש חכם בו. מומחי מקורות ישמשו להם כמנטורים וישתפו פעולה עם מורי בית הספר מכל מקצועות ה- STEAM – מדע, טכנולוגיה, הנדסה, אמנות ומתמטיקה.
זהו שיתוף פעולה ייחודי בו התלמידים ילמדו מתוך עשייה, יציעו פתרונותיהם על פי שיטת ה- PBL Project Based Learning, שיטה של למידה אקטיבית המשלבת בין עשייה לחקירה ולרכישת ידע. התלמידים ילמדו איך לעצב פתרון חכם כסטארט אפ בעזרת המומחים של מקורות. בסמסטר השני התלמידים יציגו את הפרויקט כפיטץ' באנגלית במסגרת ECOSTEAM וכן לתלמידים אחרים לפיתוח המודעות לטיפול ושימוש חכם במים.
השותפה המרכזית והרוח החיה לחיבור מקורות ובית הספר הרב תחומי עמל הולץ לפרויקט ECOSTEAM הינה ד"ר עדנה פשר, יושבת ראש עמותת המכון הישראלי לערים חכמות. עדנה פשר מומחית לניהול חדשנות בעיקר בנושא ערים חכמות וגם חינוך חכם, הייתה מורה בבית ספר בעברה ועוסקת כבר למעלה מ-45 שנה בייעוץ ארגוני וסיוע לעיריות וספקי טכנולוגיה במימוש חזון ערים חכמות. ד"ר עדנה פשר מציינת גם ש"חינוך חכם זה לב ליבה של עיר חכמה".
מהו פרוייקט אקוסטים?
אקוסטים הוא כאמור פרויקט במסגרת תכנית המו״פ של האיחוד האירופי ויסתיים לקראת סוף 2024. זהו פרויקט בינלאומי שפועל בתחום הסביבה וחינוך האוכלוסייה לשימור הסביבה. הפרויקט עוסק בתחומים המרכזיים הנוגעים בנושא הקיימות ובדגש על מים, אנרגיה, תחבורה ומחזור חכם על ידי שיטת לימוד סטים – STEAM. השותפות מחו"ל הן: איטליה אחראית על אנרגיה, יוון אחראית על התחבורה, קרואטיה האחראית על מחזור חכם, ישראל אחראית על המים. יוזמת הפרויקט ומעורבות ישראל בפרויקט נעשתה בהתנדבות של עמותת המכון הישראלי לערים חכמות, בית הספר הרב תחומי עמל הולץ חיל האוויר וחברת מקורות.
מנהלת בית הספר הרב תחומי עמל הולץ חיל האוויר, שרית מלמד, אומרת; "צוות המורים של ביה״ס רתום בהתרגשות וצפייה, זהו פרויקט ברמה בינלאומית המחייב אותנו לייצג את מערכת החינוך של ישראל, באיחוד האירופי. בעמל הולץ חיל האוויר, יש לנו את מיטב הנוער והמורים ויחד עם שותפים מצוינים, מומחי תוכן ברמה עולמית מחברת מקורות, בהובלת ד״ר עדנה פשר, נגיע לפתרונות יצירתיים. זו הזדמנות נהדרת לתת במה לחינוך ולחשיבה היזמית בישראל. אני בטוחה שחשיפת התלמידים לסוגיות אמיתיות שדורשות מענה בנושא משק המים ולמומחי תוכן בשילוב שיטות לימוד המשלבות מיומנויות STEAM תעצים את התלמידים ותיתן להם כלים להתמודד עם אתגרים בעתיד."
סמנכ"ל חברת מקורות, יוסי יעקבי, אומר "משק המים הישראלי נחשב מהמובילים בעולם זה שנים רבות בהובלתה ההנדסית והטכנולוגית של חברת מקורות. ההתמודדות המוצלחת עם בצורת, שילוב אינטגרטיבי של מגוון מקורות מים יחד עם יישום טכנולוגיות מים פורצות דרך הביאו לכך שמקורות משמשת מודל בינלאומי ומייצאת הידע ברחבי העולם. מקורות גאה לקחת חלק בתוכנית אירופית העוסקת בתחום המים תוך שילובם של מורי ותלמידי בית הספר עמל הולץ חיל האוויר בהובלתה של המנהלת שרית מלמד".
*בצילום: ישיבת התנעה של פרוקיט ECOSTEAM במשרדי הנהלת בית הספר הרב תחומי עמל-הולץ חיל האוויר
מגזין "סטטוס" מופק ע"י:
Tags: אחריות חברתית איחוד אירופי חינוך ערים חכמות קיימות