במפעל או בארגון וותיק ומבוסס קיימים סוגים שונים של סיפורים העוברים בין העובדים בהזדמנויות שונות. אלה תורמים לחיזוק התקשורת, הקשר, ההתייחסות והיכרות ההדדית
פורסם: 13.9.16 צילום: יח"צ
חומר למחשבה
סיפורים ואגדות משמשים מאז ומעולם ככלי תקשורתי בעל עוצמה והשפעה רבה בחברה האנושית,בין אם זה במסגרת המשפחה, הקהילה או האירגון. אם ברצוננו להטמיע מידע לרמה של אמונה ואורח חיים,הרי הדרך הטובה והיעילה ביותר היא באמצעות הסיפור.
סיפורים מאפשרים למידע להיזכר בקלות יחסית, הם מאפשרים לנו לחוש ולראות את המידע ולהבין טוב יותר את העובדות. קביעה זו מתבססת על ההנחה ששיתוף החושים והרגשות מטביעים את חותמם על השומע במאמץ קטן ביותר.יתרה מזו סיפורים הופכים את התוכן לאמין יותר.
כאמור סיפורים ואגדות שימשו כמעט בכל תרבות משך אלפי שנים ככלי תקשורת עיקרי להעברת המורשת, הערכים וכללי ההתנהגות בחברה.
סיפורים משמשים כאמצעי למידה לצעירים וכדרך לתגמול אנשים אשר מקיימים וחיים על פי הערכים והחוקים באותה תרבות, כמו כן משמשים סיפורים ואגדות גם כאמצעי הענשה והרתעה לאלה שסטו מהדרך. הכישרון לספר סייע רבות למספר ליהפך למכובד ומוערך בחברה, משהו בדומה לזקני העדה או השבט היושבים מסביב למדורה וממקדים את תשומת לב כולם.
במפעל או בארגון וותיק ומבוסס קיימים סוגים שונים של סיפורים העוברים בין העובדים בהזדמנויות שונות, בין אם מסביב לשולחן בחדר האוכל, או בישיבות צוות, במפגשים אקראיים או באמצעות ראיונות מובנים מעל דפי הבטאון החדשי.
הסיפורים הם רבים ומגוונים, סיפורי הצלחה, סיפורי כשלון, סיפורי מנהיגות,חברות, "הוצאת קיטור" סיפורי מומחים טכניים, ממציאים ומשפרים למינהם. כל מגוון הסיפורים הם למעשה מאגרי מידע וידע אדירים בניסיונם, בהיקפם וביכולתם להשפיע בכל תחומי חיינו.
חשוב להכיר את החברים לעבודה אך חשוב לאין ערוך להכיר ביכולות, בכישרונות ובכישורים של כולם כך שנדע לנצל טוב יותר את התרומות לשיפור מתמיד בכל תחומי העשייה במפעל. הכרה כזו תושג בין היתר אם נטפח את אמנות הסיפור, ההגדה והאגדה בכתב ועל פה.
סיפורים גם יסייעו בידינו להטמיע את חזון המפעל וערכיו בעיקר בתחומי המשמעת, הסדר והניקיון, האסטטיקה וההאיכות.
המפתח לאמנות הסיפור היא ביכולתו של המספר לגרות את אזני השומעים בתמונות הנחרטות בזיכרון. כל שעלינו לעשות הוא לעודד ולכוון את העובדים להוציא את "מטענם" ולספר את הדברים סביב "מדורות השבט". אכן חומר למחשבה.
Tags: טיפים מורשת מנהיגות קריירה תרבות ארגונית