העולם משתנה בקצב מהיר ומערכת החינוך מבינה שעליה להשתנות. כך עולה מכנס Edutech 2022 שנערך ביום חמישי האחרון 3.3
6.3.22 צילום: יח"צ
העולם משתנה בקצב מהיר ומערכת החינוך מבינה שעליה להשתנות. כך עולה מכנס Edutech 2022 שנערך ביום חמישי ה- 3/3/2022. הכנס התקיים בהובלת קבוצת אנשים ומחשבים וקרן אתנה, אשר הוקמה בשנת 2006 במטרה להעצים את המורות והמורים בישראל ולהעניק להם כלים להעצמה אישית.
נדמה כי אין צורך להכביר מילים בחשיבות של שינוי הסביבה החינוכית והתאמתה לעולם הטכנולוגי. עולם של שינוי מתמיד, של רובוטים ותוכנות שייתרו חלק מהמקצועות ובמקביל ייצרו מקצועות חדשים, שחלקם עדין לא קיימים. לפיכך, הורים ומומחים רבים סבורים, כי מערכת החינוך בישראל נעה לאט מיידי בהתאמת סביבת החינוך לעולם התעסוקתי והחברתי המצפה להם כבוגרים.
אולם, נראה כי השינוי אכן מגיע, גם אם בקצב איטי אולי מזה שהיינו רוצים. "הספינה היא ענקית והיא מסתובבת לאט, אבל היא מסתובבת", אמר לי בהפסקה אחד המשתתפים ונדמה כי בכך סיכם היטב את התחושה האופטימית מהכנס.
אורי בן ארי, מייסד ונשיא קרן אתנה ומיוזמי הכנס, הציג את חזון הכיתה העתידית "כיתת העתיד 3.0". בן ארי סיפר כי הכיתה הראשונה הוקמה בשפיים, ובמהלך הימים הקרובים תותקן הכיתה במקומות נוספים. כיתת העתיד מאפשרת לדמות וללמוד בצורה חווייתית על 800 נושאים שונים וסביבות, החל ממיומנויות טכנולוגית תוך כדי כך שהיא מדמה סביבות לימוד שונות. החל מחללית המשייטת בחלל ועד לסיור וירטואלי במחנה ההשמדה אושוויץ. בשורה חשובה נוספת היא שחברות תוכן וכן מורים ומורות, יוזמים כבר בימים אלה, סביבות למידה נוספות לכיתת העתיד.
בן ארי הסביר כי כיתת העתיד, שנחשפה לראשונה בישראל באופן פומבי בכנס, משמשת כמעין "מעבדת דמיון" – מרחב תגליות אינטראקטיבי לבניית כישורי חיים למאה ה- 21. בזכות העשייה הענפה של קרן אתנה כ- 30 רשויות צפויות להתקין את כיתת העתיד כבר השנה, כמו כן היא צפויה בקרוב להיות מותקנת גם במכללות להכשרת מורים, על מנת להכשיר את הדור הבא של המורים בשימוש בכיתת העתיד.
נני רייזברג, מנהלת אגף החינוך במועצה מקומית דרום השרון, סיפרה על החשיבות להביא את היזמות והחדשנות גם מחוץ לבתי הספר. חדשנות בחינוך, שיוצאת מהכיתה, אל המרחבים, החוות החקלאיות והסביבה הכפרית. רייזברג סיפרה על המרכז ליזמת וחדשנות שיפתח במועצה ב 1 לספטמבר, מרכז שיהווה עולם שלם ליצירה ופיתוח ואשר שישלב בתוכו גם את מעבדת הדמיון של קרן אתנה, תוך העצמת המורות והגננות.
מוהנא פארס, סמנכ"ל וראש מנהל חינוך טכנולוגי במשרד החינוך, פרס את חזון משרד החינוך ללמידה משולבת דיגיטל, אשר תחליף את הלמידה מרחוק. למידה משולבת דיגיטל היא למידה המאפשרת למידה מכל מקום, תוך התאמה אישית (פרסונליזציה) ולמידה חווייתית. חברות טכנולוגיות, דוגמת חברת מיוקרוסופט, TEC-IVS, רוגב בע"מ ועוד, הציגו בכנס פתרונות טכנולוגים להעצמת סביבת הלמידה והתאמתה לעולם העתיד, שיש לקוות שישולבו במערכת החינוך ויאומצו על ידי המורים שיוכשרו לכך.
ליאור עילם, שותף בחברת 'לגדול בריא': סטארט-אפ שפיתח יחד עם 'מכבי שירותי בריאות' עולם תוכן דיגיטלי בנושא אורח חיים בריא לצוותי חינוך בגני הילדים והצהרונים ולמשפחות הצעירות בישראל. החברה פועלת בכל המגזרים, כולל החרדי, הערבי והבדואי. פרטים נוספים באתר www.ligdolbari.co.il או במייל ligdolbari@gmail.com.
מגזין "סטטוס" מופק ע"י:
Tags: חינוך טכנולוגיה כנסים ניהול