השוק הבינוני בארה"ב – המוגדר בדרך כלל כחברות עם שווי שוק בין 2 ל-10 מיליארד דולר – יכול להציע סיכויי צמיחה מהירים יותר מאשר מניות גדולות יחד עם פרופיל סיכון נמוך יותר מחברות קטנות
צילום: יח"צ
אני רואה פוטנציאל בהשקעה במדדי המיד קאפ Mid Cap האמריקניים, הם צפויים לעמוד טוב יותר בתנאי השוק המשתנים הצפויים ב- 2023 כך אומרת דינה טינג, CFA , מנהלת ראשית להשקעות גלובליות צמודות אינדקסים באמצעות תעודות סל בפרנקלין טמפלטון.
טינג מסבירה כי השקעה בחברות בעלות שווי שוק בינוני בארה"ב – המוגדר בדרך כלל כחברות עם שווי שוק בין 2 ל-10 מיליארד דולר – יכולה להציע סיכויי צמיחה מהירים יותר מאשר השקעה במניות גדולות זאת לצד, פרופיל סיכון נמוך יותר מחברות קטנות.
לדבריה, משקיעים רבים שמחים להמשיך הלאה מהתנודתיות בשוק של 2022, שהשאירה רק כמה מקומות טובים להסתתר בהם. עם זאת, נראה כי, קרנות סל הנסחרות בבורסה (ETF) עוררו עניין מרשים אצל המשקיעים בשנה שעברה. השימוש הכולל בתעודות וקרנות סל סימן שיא שנתי חדש של למעלה מ-45 טריליון דולר בנפח מסחר עד סוף שנת 2022 – כ-10 טריליון דולר יותר מנפח המסחר ב 2021.
לאחר רצף הצלחות ממושך של מגזר הצמיחה בארה"ב, חולשת סקטור הטכנולוגיה הגדול הובילה לחלק גדול מהירידות שראינו בשנת 2022, מה שעשוי לאותת כי מתנהלת רוטציה. לדברי טינג, בעוד שהמניות הקטנות בארה"ב נשארו זולות, הן עשויות לחוות תנודתיות רבה יותר ולהיתקל בנזילות נמוכה יותר על רקע העלאות ריבית, במיוחד אם השווקים ייכנסו לטריטוריית מיתון. במבט קדימה, משקיעים המחפשים חשיפה עקבית למניות שעשויות לעמוד טוב יותר במערבולת, עשויים למצוא שזה זמן אידיאלי לשקול מניות של חברות בגודל בינוני.
Large-Cap and Mid-Cap Return 2000-2022
(מקורות: בלומברג ומורנינגסטאר נכון ל-31 בדצמבר 2022; הביצועים מוצגים בדולר ארה"ב, מדד ראסל 1000 הוא מדד שוק המניות העוקב אחר 1,000 המניות בדירוג הגבוה ביותר במדד ראסל 3000, המייצגות כ-93% מסך שווי השוק של אותו מדד. מדד ראסל מידקאפ מודד את הביצועים של 800 החברות הקטנות ביותר (כ-27% מסך ההיוון) במדד ראסל 1000.)
התשואות המצטברות מתחילת 2000 ועד דצמבר 2022 מראות שמדד ראסל מידקאפ עלה בהרבה על מדד ראסל 1000 עם תשואות של 598% לעומת תשואות של 334% למדד ראסל 1000.
למניות ה-Mid caps יש היסטוריה של ביצועים טובים יותר בתקופות שלאחר מיתון פיננסי. משנת 2003 עד 2006, מניות הביניים השיגו ביצועים טובים יותר ממניות גדולות במשך שלוש שנים רצופות לאחר המיתון של תחילת שנות ה-2000.
המדדים הבינוניים השיגו ביצועים טובים יותר בארבע מתוך חמש השנים שאחרי המשבר הפיננסי העולמי ב-2008
כשמסתכלים על התשואה הכוללת השנתית מ-2009, המדדים הבינוניים השיגו ביצועים טובים יותר בארבע מתוך חמש השנים שאחרי המשבר הפיננסי העולמי.
לא רק שהם גם עשו ביצועים טובים בהשוואה לפלח החברות הקטנות שלאחר המיתון, אלא שהתשואות המצטברות מתחילת 2000 ועד דצמבר 2022 מראות שמדד ראסל מיד קאפ עלה בהרבה על מדד ראסל 1000 עם תשואות של 598% לעומת תשואות של 334% למדד ראסל 1000.
יתרון נוסף הוא הגיוון. ארגונים בינוניים נוטים להיות מושפעים פחות מתנודות מטבעות ומירידה גלובלית מאשר חברות גדולות, הכוללות לרוב תאגידים גדולים וחברות רב לאומיות הפועלות ברחבי העולם.
בסוף 2022, אחזקות מגזר הטכנולוגיה היוו 24% ממדד ראסל 1000, כולל 13.4% מ-10 האחזקות המובילות במדד. לעומת זאת, אחזקות מגזר הטכנולוגיה במדד ראסל מידקאפ היוו רק מחצית מזה ב-12%, עם טכנולוגיה שמייצגת רק 1.5% מעשר האחזקות המובילות.
מעבר לקריטריונים של שווי שוק, אנו מאמינים שאסטרטגיות מרובות גורמים יכולות לספק פיזור משופר עם תשואות גבוהות יותר מותאמת סיכון ותנודתיות נמוכה יותר מאשר אינדקס מסורתי מבוסס שווי שוק. להערכתנו, עיצוב אינדקס צופה פני עתיד, מבוסס כללים, המנתח חשיפה של מניות בודדות אל מול שילוב בדוק היטב של גורמים – איכות, ערך, מומנטום ותנודתיות נמוכה – עוזר לספק חשיפה לחברות איכותיות במחיר סביר והימנעות ממלכודות ערך.
אנו מאמינים ששילוב אסטרטגי של גורמים אלו יכול להביא לפרופיל תשואה חלק יותר, שאמור לפנות למשקיעים כאשר אנו בפתחה של שנה נוספת עם תנאי שוק משתנים.
תאגיד פרנקלין משאבים (טיקר: BEN) הינו תאגיד השקעות גלובלי הפועל תחת השם פרנקלין טמפלטון השקעות. פרנקלין טמפלטון מציע לגופים מוסדיים, קמעונאים וממשלתיים ניהול השקעות מקומיות ובינלאומיות, ביותר מ-170 מדינות. החברה מעסיקה צוותים מקצועיים המתמחים בניהול כל סוגי הנכסים, כולל מניות, אגרות חוב, השקעות אלטרנטיביות וכן פתרונות השקעה בהתאמה אישית. במסגרת ההשקעות האלטרנטיביות מציעה החברה השקעות פרטיות, קרנות גידור, סחורות, נדל"ן ואסטרטגיות השקעה בקרנות הון סיכון באמצעות: Darby Overseas Investments, Franklin Equity Group, Franklin Real Asset Advisors, K2 Advisors, Pelagos Capital Management, Templeton Global Macro and Templeton Private Equity Partners.
יותר מ-600 מנהלי השקעות מקצועיים הפועלים בשיתוף עם מומחים בתחום ניהול סיכונים והמסחר, עוסקים בניהול השוטף של הנכסים. עם משרדים ביותר מ-30 מדינות, לפרנקלין טמפלטון מעל 70 שנות ניסיון בהשקעות ומנהלת נכסים בשווי יותר מ712 מיליארד דולר נכון לתאריך 31 לאוקטובר ,2018.
*המידע אודות התשואות מייצג תשואות עבר ואינו משמש ערובה לתשואות עתידיות.
**שווי המניות בקרן והכנסות המתקבלות ממנה, עלולים לעלות ולרדת במידה שווה, המשקיעים עלולים לא להחזיר את הסכום המלא שהושקע. הביצועים עשויים להיות מושפעים גם מתנודתיות מטבע. תנודות מטבע עשויות להשפיע על שווי ההשקעות בחו"ל. הקרן שואפת להשיג את יעד ההשקעה המיועד שלה על ידי הקצאת נכסיה במספר אסטרטגיות "חלופיות" ובהשקעה במגוון רחב של נכסים. נכסים ומכשירי השקעה אלו היו כפופים היסטורית לתנודות מחירים בשל גורמים כגון תנודתיות כללית בשוק המניות, שינויים פתאומיים בשיעורי הריבית או תנודות במחירי הסחורות. הקרן תנסה להגביל את התנודתיות באמצעות אסטרטגיות מגודרות. כתוצאה מכך, הביצועים של הקרן יכולים להשתנות באופן מתון לאורך זמן. סיכונים משמעותיים נוספים כוללים סיכון אשראי, סיכון נזילות, סיכון תפעולי, סיכון תשואה ממוקד.
לדיון מלא בכל הסיכונים החלים על הקרן, יש לעיין בסעיף "שיקולי סיכון" בקרן, בתשקיף הנוכחי של קרנות פרנקלין טמפלטון.
מגזין "סטטוס" מופק ע"י:
Tags: אסטרטגיה בורסה כלכלה פיננסים שוק ההון