לאחר שהתאוששה מעונת החגים, ירדן קינן מסכמת את כנס ה-"חדשנות כתרבות" שנערך ב-17/9, וכבר משריינת ביומן תאריכים אופציונאליים לכנס של שנה הבאה (רעיונות לנושא?)
צילום: shutterstock פורסם: 22.10.14
לפני שאספר לכם מה היה, אני רוצה להודות למרצים ולמנחים המצוינים, שסיפרו לנו על חדשנות מנקודת המבט שלהם:
פרופ' איזי בורוביץ', דיקן בית הספר לניהול וכלכלה, המכללה האקדמית של תל אביב יפו; אבי דיכטר, השר וראש השב״כ לשעבר, יו״ר הקרן לרווחת נפגעי השואה בישראל; יונתן פנטנוביץ', מנכ"ל 3Mישראל; פרופ' אורי מרחיים, ראש מחלקת ביוטכנולוגיה במכון לפיתוח אזורי מיג"ל; איציק סבג, מנכ"ל קבוצת ISS ישראל; חיים רוסו, מצוינות הנדסית וטכנולוגית ,אלביט מערכות; פנחס וגמן, ראש מערכת חינוך, שירותים חברתיים וקהילה בחיפה; ד"ר אמיר זיו-אב, בעלים של ״זיו-אב הנדסה״, לשעבר המדען הראשי של משרד התחבורה, ד״ר להנדסה בנושא אופטימיזציה טכנולוגית; ניסים עמר, מנכ"ל תקין מכשירים פיננסיים בע"מ; פיטר מלץ, מייסד ArtCore, אמן ומרצה בבצלאל; ד"ר גוין סאס, סמנכ"ל מטה – כתר פלסטיק; נתן זלדס, איש היי-טק, יועץ לארגונים בנושא שיפור האפקטיביות של עובדי ידע, מייסד ונשיא האגודה לחקר עומס המידע; משה קליין, מייסד של פרויקט גן אדם לפיתוח חשיבה בגן הילדים; דרור יגר, מנהל מחלקת תמריצים ממשלתיים בפאהן קנה Grant Thornton Israel; ד"ר דניאל גולד, מנכ"ל ומייסד "גולד מו"פ טכנולוגיה ויזמות בע"מ", לשעבר ראש המחקר והפיתוח בצה"ל ומשהב"ט, יזם וניהל את פרויקט "כיפת ברזל"; וכמובן- לד"ר עדנה פשר על ההנחייה ולמור עוזרי על ניהול והפקת הכנס.
אז מה היה לנו? לא פחות מ-11 הרצאות קצרות בסגנון TED, שאורכן לא עלה על 15 דקות. בהרצאות, שיתפו אותנו הדוברים בסיפורים אותנטיים מניסיונם האישי, תיארו דוגמאות למהלכים חדשניים שהובילו או שלקחו בהם חלק, ודנו בחסמים ובקשיים בהם נתקלו. אין ספק שמדובר היה במשימה לא פשוטה, אך שלטי ה"נותרו 5 דקות" ו-"תם הזמן" עשו את שלהם, וההרצאות היו מאורגנות, תמציתיות והעבירו את המסר בצורה ברורה ומדויקת.
לאחר מכן, התפזרו משתתפי הכנס בין 4 כיתות שונות, לטובת השתתפות בסדנאות בנות שעתיים. הסדנאות הועברו במתכונת חווייתית, והמשתתפים דנו בנושאים מגוונים- ממודלים עסקיים הקשורים בחדשנות, דרך חסמים ופתרונות לעומס מידע וחדשנות, עובר במתמטיקה חדשה ויישומה בהייטק, וכלה בסדנא יישומית להתנעת חדשנות בארגונים הלכה למעשה.
1. אבי דיכטר : חדשנות שמייצרת נקודת מפנה אסטרטגית, כנס חדשנות 17.9.14
2. תא"ל(מי"ל) ד"ר דני גולד על חדשנות בפיתוח מערכת "כיפת ברזל 17.9.14
3. פרופ' ישראל (איזי) בורוביץ' : חדשנות וחקיינות, דוגמאות לחדשנות מעולם התעופה 17.9.14
5. ד"ר אמיר זיו-אב: "בגדי המלך החדשים בפרויקטים" 17.914 כנס ניהול החדשנות
6. איציק סבג: כיצד הפכה קבוצת ISS לחברה שהכי טוב לעבוד בה בתחום השירותים
7. ניסים עמר מנכ"ל תקין מכשירים פיננסיים: חסמים לחדשנות 17.9.14
8. קהילות ידע ככלי לבניית תרבות של חדשנות, חיים רוסו סגן נשיא אלביט מערכות למצוינות הנדסית וטכנולוגית
10. פרופ' אורי מר חיים: מימון חדשנות, 17.9.14
11. יוצרים מציאות: חדשנות בהמחשה, שי זביב ואילן גנני מציגים בכנס החדשנות
12. פיטר מלץ וד"ר עדנה פשר בסדנת חדשנות:מפגש התנעת חדשנות בארגונים הלכה למעשה
עבור אלו מכם שנבצר מהם להגיע לכנס, ראיינתי כמה מן המרצים וביקשתי לקבל טעימה קטנה מההרצאות והסדנאות שלהם:
פיטר: בסדנא תמכתי במשתתפים בעזרת מספר שירותי הדרכה חזותיים: שיפור מצגת חזותית, ציור שהנכיח רעיונות באמצעות ויזואליה, הכנת פוסטר לתמצות רעיון מרכזי ושיווקו על ידי המשתתפים עצמם.
אמיר: להרצאתי בכנס קראתי בשם "בגדי המלך החדשים בפרויקטים". הצגתי כיצד היה ניתן, במעט "שכל ישר", למנוע את האסון הגרעיני בפוקושימה, כיצד תצורת הרכב השגוייה שהכתיבה "רנו" ל"בטרפלייס" גרמה לכישלון המיזם, וכיצד ניתן היה להקים גשר לרכבת הקלה בירושלים ב-50 מיליון שקל במקום גשר המיתרים שעלה 240 מיליון שקל.
גוין: ההרצאה סקרה את עיקרי התוכניתInnovation through education , שמכשירה ומחנכת בעיקרה את עובדים להיות חדשניים. התוכנית פורסמה בכנס האחרון באירופה לחדשנות וידע וזכתה בפרס המאמר המצטיין.
נתן: הרצאתי, "עומס מידע וחדשנות: חסמים ופתרונות", עסקה בשני תחומי נסיון עיקריים שלי: מחד, קידום חדשנות ויזמות פנים-ארגונית; ומאידך, התמודדות אישית וארגונית עם בעיית עומס המידע שמוציאה מדעתם עובדי ידע בכל העולם. מה שעשה את בניית ההרצאה לאתגר מרתק עבורי הוא שבעוד שלרוב אני מרצה על כל נושא מאלה בנפרד, הפעם התבקשתי לבחון גם את התפר וההשפעה ההדדית ביניהם. ההרצאה הציגה את בעיית עומס המידע (אימייל, מולטיטסקינג והפרעות), בחנה את הנזק המוכח של העומס הזה לחדשנות בארגון, הציגה את מגוון הפתרונות לבעייה תוך מיקוד בפתרונות שמתאפיינים בחשיבה חדשנית ויצירתית, וכן הציגה מתווים לפעולה שיסייעו בקידום יכולת החדשנות והחשיבה בארגונים, בעולם שבו התמודדות עם עודף מידע היא הכרח שאינו עומד להיעלם.
יונתן: שם ההרצאה היה: 3M – על תרבות של חדשנות- Dedication for Innovation, והיא עסקה בסיפורה של .3M סיפורה של M3 הוא סיפורה של חדשנות הטבועה ב- DNA זוהי חברת חדשנות בינלאומית שלא מפסיקה להמציא, בעלת תרבות ארגונית ייחודית המעודדת שיתופי מידע ומומחיות.זו מערכת שלמה של תגובות שרשרת הניזונה מזרם רעיונות בלתי פוסק, חוצה גבולות ומגבלות, בין מגוון אנשים בעלי כישורים בתחומי עיסוק שונים. כל זאת כדי לגרום לקידמה לקרות, למצוא את הפתרונות לבעיות הקשות ביותר בעולם ולהפוך אגב כך את החיים היומיומיים שלך לקלים, נוחים ובטוחים יותר. בהרצאתי, הדגמתי את מסעו של מוצר דרך אחת מהפלטפורמות הטכנולוגיות שבבעלותנו –וסיכמתי בשישה כללים לחדשנות שהתווספו לארגז הכלים של הנוכחים.
אסכם ואומר כי באופן אישי אני למדתי המון והרחבתי את זווית הראייה שלי אודות חדשנות ארגונית. אז אם אתם מרגישים שהארגון שלכם נכנס למצב סטטי ואינו צומח כפי שרציתם, או שישנם חסמים גדולי מדי שאינם מאפשרים לכם לייצר חדשנות ארגונית, נשמח לשמוע וללוות אתכם בתהליך.
לסיום, אנחנו רוצים להודות למכללה האקדמית תל אביב-יפו, ובפרט לפרופ' איזי בורוביץ', הילה שביט וענבר אישל. ל-ISPIM, האיגוד הבינלאומי למנהלי החדשנות – תודה מיוחדת לאיאן ביטרן. לחברת כנס בסיוע ברישום. תודה מיוחדת לאלון חסון, שירלי מילנר ודניאלה בלוך. על הגרפיקה, תודה לחן קרן. כמו כן, תודה לצוות ההיגוי: ד"ר ורד שבדרון, מנהלת חדשנות באגף השירות בכללית; מיכל דונסקי, מנהלת תהליכי חדשנות ופיתוח בחטיבת תענוג והנאה בשטראוס; שלומי ליברמן, סמנכ"ל תפעול EMC; אלכס קורנהאוזר; ד"ר ורד הולצמן, אוניברסיטת תל אביב; משה אורטס, לשעבר יועץ לחדשנות במדען הראשי.
ותודה, כמובן, לכל המשתתפים – בלעדיכם כל זה לא היה קורה!
נתראה בשנה הבאה, ירדן.
ועוד משהו קטן,
ד"ר צבי וינשטיין ממשרד הבינוי והשיכון- אגף שיקום שכונות, ביקש לשאול את באי הכנס ולקבל משוב על איך לדעתם מיישמים את נושא תרבות ניהול החדשנות והטכנולוגיה בנושאים חברתיים בקרב אוכלוסיות מוחלשות?
ד"ר ויינשטיין עובד באגף לשיקום שכונות במשרד הבינוי והשיכון המפעיל בקרב 100 שכונות ויישובים הכלולים בפרויקט מאות תכניות בתחום החברתי, קהילתי, חינוכי, תעסוקתי, כלכלה מקומית, העצמה, מנהיגות נוער וצעירים, בריאות, עבודה קהילתית ועוד. האוכלוסייה כוללת מגוון רחב: חילונים, חרדים, ערבים, דרוזים, בדואים, עולים, הגיל הרך. רוב האוכלוסייה מתגוררת בערי הפיתוח וכן בשכונות מצוקה בערים הגדולות. shaniz
* הכותבת הינה יועצת לניהול בקבוצת ד"ר עדנה פשר ושות'.
www.pasher.co.il
Tags: אסטרטגיה חדשנות כנס כנסים ניהול