מידע מעניק לארגונים יתרון תחרותי, אך תהליך האיסוף והשילוב של נתונים ותוכן ממקורות רבים ממשיך לאתגר את כולם. כינור פיתחה טכנולוגיה לאוטומציה חכמה של התהליך מקצה לקצה בשיטת עשה-זאת-בעצמך.
לחסוך בזמן וכסף על איסוף מידע
יותר ויותר ארגונים משקיעים באיסוף מידע – נתונים ותוכן – מן האינטרנט, ממאגרים פנימיים וממקורות נוספים.
ארגונים המשקיעים באיסוף מידע, מתחלקים ל 2 קטגוריות, מסביר דר' יאיר יהודה מנכ"ל כינור: אלה המבצעים את העבודה באופן ידני ואלה שהשקיעו בבניית מערכת ייעודית. איסוף מידע ידני מחייב שימוש במשאבי כוח אדם והוא מוגבל בהיקפו. מערכת ייעודית אומנם יכולה לספק פתרון אוטומטי לדרישות שהוגדרו מראש אולם מעבר לעלות החד-פעמית הגבוהה, הרי שכל שינוי במקורות המידע או בתוצר המבוקש (לדוגמא שילוב מקור חדש שלא היה זמין קודם או דרישה לנתון נוסף במקור קיים) מחייב את הזמנת אנשי התוכנה שזמינותם מוגבלת ועלותם גבוהה.
הפלטפורמה שפיתחה כינור מופעלת עצמאית על ידי משתמשי הקצה ללא צורך באנשי תוכנה. "אשף הקינפוג" מאפשר הגדרת תוכנית איסוף או ביצוע שינויים בתוכנית קיימת באמצעות כמה "קליקים" של משתמש הקצה. גם מי שכבר השקיע במערכת ייעודית יכול להתחבר לפלטפורמה של כינור כדי להרחיב יכולות או כדי להוסיף גמישות תפעולית לתהליכי האיסוף והעיבוד של המידע.
בניגוד למערכת ייעודית, הפלטפורמה של כינור יושבת ב 'ענן', מה שמקנה לה שתי יתרונות עיקריים על פני מערכת ייעודית: התשלום הוא עבור השימוש בלבד (ללא צורך בהשקעה בתשתית ובתחזוקה שלה); הפלטפורמה תמיד מעודכנת וזמינה ללקוח בגירסה החדשה ביותר.
עבור ארגונים גדולים, מסכם יאיר, הבחירה בפלטפורמה חכמה ב"ענן", במקום פיתוח מערכת ייעודית ברורה מאוד. עבור ארגונים קטנים (SMB) שצריכים איסוף מידע, הפלטפורמה של כינור היא הצלה של ממש, משום שבמרבית המקרים אין להם את ההון הדרוש לבנות מערכת ייעודית או את כח האדם הנדרש לבצע איסוף ידני איכותי וכמותי.
להבין את המידע שנאסף
בליבת הטכנולוגיה של כינור יושב מנוע סמנטי שמאפשר שילוב של נתונים ותוכן ממקורות רבים, למרות הבדלי מבנה ושפה של המקורות. מנוע זה מתייחס למשמעות של המידע ולא רק למבנה הטקסטואלי שלו. מדובר בצורכך קריטי עבור מרבית הלקוחות של כינור משום שאיסוף מידע ממקורות רבים ללא יכולת לשלב ביניהם לא מאפשר שימוש יעיל במידע ועיבוד סמנטי הינה השיטה היחידה שמסוגלת לעשות זאת בצורה טובה.
המנוע הסמנטי, יודע לזהות מינוחים שונות עם אותה משמעות, מינוחים זהים עם משמעות שונה לגמרי ואפילו מינוחים עם משמעות קרובה. כך יכול המתשמש לבקש מידע במינוחים שלו והמנוע ימצא את המידע הקרוב ביותר למשמעות המינוחים של המשתמש. למשל בהתייחסות לביטוי כגון: "התפוח הגדול" (Apple The Big), כינויה של העיר ניו-יורק. זאת בנוסף ליכולות ה"פשוטות" יותר, הכלולות במנוע, כגון היכולת להבדיל בין מספר קטלוגי למחיר או לכתובת.
צורך הולך וגובר
הצפת מידע, הינה תופעה היסטורית חדשה יחסית, ההולכת ומתגברת בכל יום. מצד אחד הרבה יותר מידע זמין לארגון ויכול לשמש אותו להשגת מידע על מתחרים, מחירים, שווקים חדשים ועוד. מצד שני, ריבוי המקורות והמורכבות שלהם, מקשה על איסוף המידע, ארגונו וחיבורו למערכות הארגוניות, לשם ניתוח וקבלת החלטות איכותיות.
כינור, כפורצת דרך בתחום זה, מהווה גאווה ישראלית. כינור הופכת את משימת איסוף, קטלוג והבנת המידע, ליותר מהיר וזול, ללא תלות במידענים או אנשי טכנולוגיה. ומספקת חלופה לעבודה ידנית או להוצאה כספית מאוד גדולה. את הפתרון שפיתחה כינור, מאמצים בחום עסקים וארגונים, בארץ ובעולם.
תעודת זהות
שם: כינור מערכות ידע בע"מ
מנכ"ל: דר' יאיר יהודה
תחום: איסוף מידע אוטומטי ושילובו בטכנולוגיה סמנטית
שנת הקמה: 2002
אתר:www.kinor.com