מאמר מס' 13 בסדרה
פורסם: 15.12.16 צילום, יח"צ;
בעוד שדיסקאונטים בגין היעדר סחירות והיעדר שליטה הם כמובן הדיסקאונטים הנפוצים ביותר בעת ביצוע הערכות שווי של תאגידים, הרי שישנה שורה של התאמות נוספות לשווי הבסיסי אשר מעריכי שווי עשויים להיתקל בהן בעת ביצוע הערכות שווי של תאגידים. ישנם שלושה חסרונות קריטיים בעת בחינת מידת יישומתם של הדיסקאונטים ה"אחרים".
דיסקאונט בגין חסימה
דיסקאונט בגין איש מפתח
על פי רוב מעריכי שווי שוקלים יישום של דיסקאונט נוסף עבור חברה אשר ההנהלה שלה רזה וכאשר התלות החזקה של החברה במאמציו של אדם בודד להביא להצלחתה התפעולית והפיננסית בעתיד מאיימת על יכולת הקיום של החברה בטווח הארוך. דיסקאונט שכזה מכונה דיסקאונט בגין איש מפתח.
דיסקאונט בגין הסכם מחייב
בישויות הנשלטות על ידי משפחה, השפעתם של הסכמים מחייבים בעת הערכת שווי נקבעת על ידי סעיף 27-03 לכלל ה- IRS. הוראות סעיף 27-03 יכולות לבטל את השפעתה של כל הגבלה שהיא במסגרת ההסכמים הללו, במידה והם אינם מקיימים את החריגים שבסעיף 27-03 לכלל ה- IRS.
דיסקאונט בגין חברת השקעות/אחזקות
חברות השקעה/אחזקות נמכרות, על פי רוב, על בסיס ערכם הנוכחי של נכסי הבסיס שלהן ולא על בסיס ערכם הנוכחי של תזרימי המזומנים העתידיים שלהן. דבר זה מושרש בהחלטה מקדמית Revenue Ruling) 59-60), אשר קובעת:
דיסקאונט בגין היעדר זכויות הצבעה
[1] כאשר Revenue Ruling פירושו עמדת רשויות המס בארה"ב כיצד חוקי המס חלים על מערכת ספציפית של עובדות. החלטות אלו מתפרסמות ב- Internal Revenue Bulletin שהוא פרסום רשמי של רשויות המס האמריקאיות. הפרסום נועד כדי ליידע ולספק הדרכה לציבור. אין ל- Revenue Ruling מעמד של חקיקה, אלא מעמד של תקדים על ידי הצגתו לפני כל ציבור משלמי המס, ופרסומם נועד לעודד יישום אחיד של חוקי המס ולסייע לציבור משלמי המס על ידי פרסום הפרשנות שרשויות המס נותנות לחקיקה.
רועי פולניצר הינו בעליו של חברת "שווי פנימי" המתמחה בהערכות שווי בלתי תלויות. בעשור האחרון היה רועי אחראי על אלפי עבודות הערכות שווי של חברות שונות, ייחוס עודף עלות, ייעוץ כלכלי ומידול פיננסי אשר בוצעו עבור משרדי רואי חשבון, משרדי ייעוץ כלכלי, חברות פרטיות וציבוריות בישראל.
רועי נמנע על רשימת היועצים של רשות המסים בישראל הן בתחום הערכות שווי בנושא שינוי מבנה עסקי והן בתחום הערכות שווי בנושא נכסים בלתי מוחשיים בעסקאות מקרקעין. בנוסף, רועי נמנה על רשימת המומחים הכלכליים של מספר בתי משפט בישראל (שלום ומחוזיים כאחד) בתחומי הערכות השווי והאקטואריה הפיננסית והוא משמש כמנכ"ל ויו"ר לשכת מעריכי השווי והאקטוארים הפיננסיים בישראל (IAVFA).
רועי הינו מרצה מבוקש בתחומי הערכות השווי והאקטואריה הפיננסית, המופיע בפני חברי הנהלה ודירקטורים והוא עמד בראש צוות המשימה שגיבשה את כללי האתיקה והסטנדטים המקצועיים של IAVFA כמו גם בראש פורום הפרקטיקנים שקובע את גילויי הדעת של IAVFA. בעברו שימש רועי כמרצה בקורסים מתקדמים בניתוח דוחות כספיים והערכת שווי חברות במכללה האקדמית אשקלון ובמוסדות אקדמיים שונים.
רועי בעל תואר שני במנהל עסקים (התמחות במימון) ותואר ראשון בכלכלה (התמחות במימון) מאוניברסיטת בן-גוריון ועבר בהצלחה רבה את כל ששת בחינות הרשות לניירות ערך לרישיון מנהל תיקים בישראל. כמו כן, רועי מוסמך כמעריך שווי מימון תאגידי (CFV), כמעריך שווי מימון כמותי (QFV), כמודליסט פיננסי וכלכלי (FEM), כאקטואר סיכוני שוק (MRA), כאקטואר סיכוני אשראי (CRA), כאקטואר סיכונים תפעוליים (ORA), כאקטואר סיכוני השקעות (IRA), כאקטואר סיכוני חיים (LRA), וכאקטואר סיכונים פנסיוניים (PRA), מטעם לשכת מעריכי השווי והאקטוארים הפיננסיים בישראל (IAVFA), כמנהל סיכונים מוסמך (CRM) מטעם האיגוד הישראלי למנהלי סיכונים (IARM) וכמנהל סיכונים פיננסיים (FRM) מטעם האיגוד העולמי למומחי סיכונים (GARP). רועי עבר בהצלחה רבה את שני מבחני ההסמכה הבינלאומית הכמותיים-אינטגרטיביים של GARP (EXAM PART I ו- EXAM PART II), כאשר בשניהם ציוניו דורגו באחוזון ה- 99 מבין 11,500 כלכלנים וסטטיסטקאים שנבחנו ב- 90 מדינות ברחבי העולם באותן הבחינות באותם המועדים. בנוסף, רועי בוגר קורסים מתקדמים במתמטיקה וסטטיסטיקה במסגרת לימודי תעודה באקטואריה באוניברסיטת חיפה ובוגר קורסים מתקדמים במתמטיקה ומימון לתואר שני בכלכלה באוניברסיטת בן-גוריון.
Tags: אקטואריה הערכת שווי כלכלה פיננסים תשואה