
זוכה פרס נובל לשלום אלי ויזל בשיתוף הסופר והפילוסוף דב סיידמן חילקו בסוף השבוע בשדרה החמישית בניו יורק את פרסי המאמרים על מנהיגות אתית שהשתתפו בתחרות המתקיימת כבר 25 שנה ברציפות
צילום: יח"צ פורסם: 22.9.14
אודות חמשת התלמידים שזכו השנה בפרס:
כריסטיאנה יטקומב, סטודנטית במכללה בודווין, כותבת על האמביוולנטיות המייסרת שהרגישה כמתנדבת לבנה בשמורה של ילידים אמריקנים שביססה עוד יותר את הדימוי העצמי הירוד שיש לי הילדים של עצמם, כפי שהם חיים בקהילה שסובלת משיעורים גבוהים של דיכאון והתאבדות.
ג'ניפר הו, סטודנטית במכללת סוורתמור, בוחנת את השאלה האם חירשות היא הסטיגמה תרבותית, אם שתלי שבלול מייצגים המצאה מדעית מלא ראויה לשבח או איום פוטנציאלי לקהילות החירשות והשפות החתומות, מתוך סיפורה האישי והמשפחתי.
אלחנדרו קמאצ'ו, סטודנט באוניברסיטת טקסס בסן אנטוניו, מאתגר את חבריו סטודנטים ממקסיקו הלומדים באמריקה כדי להפוך את "compromiso," מילה ספרדית שפירושה חובה שהתקיימה בנפרד, והאם ישובו למולדתם או ישארו בארץ ההזדמנויות.
ז'אן קלוד ולאסקז, סטודנט באוניברסיטת סטוני ברוק, מספר כיצד גדל כאמריקאי עם אנגלית רהוטה ונאמנות עמוקה לארה"ב כמהגר מתועד, מתן שלעתים קרובות – מתוך פחדים משפטיים קולו אינו נשמע בוויכוחים על מדינה ועל הגירה.
קייטלין אדוארדס, סטודנטית באוניברסיטת טמפה, מסבירה כיצד רעיונותיה התנפצו בעקבות עבודת התנדבות בגאנה, ומספקת תובנות על הקשר בין הזהות והקילה בזמן שלמדה שם.
* בצילום: דב סיידמן (מימין), פרופ' אלי ויזל ורעייתו מריון, והתלמידים הזוכים
Tags: אחריות חברתית מנהיגות תרבות ארגונית